Nieuws

 • Anders leren omgaan met piekeren 2019
Wenst u de groep Anders leren omgaan met piekeren te volgen in 2019? Kijk dan hier voor de data.

 • Start nieuwe reeks 'Anders leren omgaan met piekeren'
  op woensdag 24 april
"Zich suf piekeren" klinkt jou bekend in de oren? In de groepsreeks 'Anders leren omgaan met piekeren' worden verschillende technieken aangereikt om het piekeren te leren doorbreken en om de negatieve gedachtespiraal weer onder controle te leren krijgen.

Meer informatie over de insteek van dit groepsprogramma en praktische details vind je hier.

 • Therapiehuis verhuist op donderdag 17 mei '18

Op donderdag 17 mei verhuist het Therapiehuis naar een grotere locatie, zo'n 800 meter verderop. Op het nieuwe adres is er meer ruimte voor therapieën, wat toelaat het aanbod uit te breiden. Het Therapiehuis is bovendien nog makkelijker bereikbaar met het openbaar vervoer: de bushalte 'Paardekop' is net voor de deur.

Alle consultaties gaan vanaf vrijdag 18 mei door op het nieuwe adres
Steenaardestraat 44 in Sint-Denijs-Westrem.

 • Anders leren omgaan met piekeren 2018
Wenst u de groep Anders leren omgaan met piekeren te volgen in 2018? Kijk dan hier voor de data.

 • Introductiegroep ADHD 2018
De nieuwe data zijn er voor de introductiegroep ADHD! Klik hier voor meer info

 • Stopzetting sessies psycho-educatie
Wij komen tot de vaststelling dat er onvoldoende interesse is in de vorm van psycho-educatie zoals wij die momenteel aanbieden. Er worden meer en meer andere kanalen gebruikt om informatie op te halen. Daarom stoppen we met het aanbieden van onze sessies. Wij verwijzen graag door naar andere instanties in de regio die gelijkaardige sessies aanbieden. Vragen over een bepaald onderwerp kunnen ook opgenomen worden met een psychotherapeut.


 


 • Stopzetting aanbod relaxatie
Omwille van praktische regelingen hebben we samen met de kinesiste Anneleen Heyvaert beslist om de relaxatie in onze praktijk te stoppen en verwijzen wij u graag door naar haar centrum Fly-over in de Gustaaf Callierlaan 147 in Gent. Meer info vindt u op www.fly-over.be
 
 •  Onze website
Je kan voortaan ook via smartphone of tablet onze website raadplegen. Sinds 1 januari 2018 zijn PZ Sint-Camillus (Sint-Denijs-Westrem) en PC Caritas (Melle) gefusioneerd. We spreken nu over KARUS campus Gent en KARUS campus Melle. Graag verwijzen we u door naar www.karus.be voor meer info.

 • Nieuw: deelwerking verslavingszorg
Sinds kort hebben we een Deelwerking Verslavingszorg opgericht. Hierbij proberen we een uitgebreid ambulant therapieaanbod te voorzien zowel voor de cliënt met een (alcohol en/of medicatie) verslaving als voor zijn omgeving:
- Psycho-educatie sessie
- Kortdurende individuele begeleiding
- Groepen samen met & voor familieleden
- Nazorggroep.
Daarnaast werken we nauw samen met de andere “zorgpartners” in de Gentse regio en maken we zo deel uit van het “Zorgcircuit Alcohol”.